sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

Viimeisiä viedään


Kulunut viikko on mennyt aika lailla lähtötunnelmissa. Olo on kiitollinen ja haikea, muutaman päivän päästä koittaa kotiinpaluu monenmonta kokemusta ja ajatusta rikkaampana. Tämä postaus koostuu hyvin pitkälti kuvista, sillä niitä on kertynyt melko paljon. Teen ennen lähtöä vielä postauksen, johon tulee enemmän tekstiä, mutta tämä jääköön kuvakerronnaksi, jotta kokonaisuudesta ei tule liian sekava. Vaikkakin se sitä saattaa olla jo nytkin.

Pari viikkoa sitten tein vähän erilaisen hääkeikan Green Figin kanssa Gildredge Manorissa. Juhlissa ei tarjoiltu perinteistä kolmea ruokalajia, vaan päivällä tarjoiltiin runsaasti erilaisia pieniä alkupaloja (canapés), joita olin valmistamassa ja pleittaamassa. Illemmalla pystytettiin katos juhlapaikan puutarhaan, jossa oli hyvin idylliset puitteet kokkailla ja tarjoilla juhlavieraille paellaa.


Basil Pesto and Cream Cheese with Sundried Tomato Filo Tartlets


Roasted Mediterranean Vegetable Bruschetta

Yorkshire pudding with rare roast Beef and Wasabi Mayo

Quails Scotch Eggs

Lemongrass infused shredded Chicken Sliders

Sundried Tomato and Parmesan Arancini


Paella with Chicken and Chorizo


Hääkakku oli ehkä herkullisin ikinä - valtavia juustokiekkoja päällekkäin kasattuina 😍.


Vapaapäivänä suunnattiin kaverin kanssa Brightoniin, jossa käytiin syömässä perus Fish & Chipsit ja shoppailemassa. Töiden osalta viikkoon sisältyi rutkasti sokerimassatöitä. Edellisessä blogitekstissä kerroin, että Battle Bakes and Cakes on myyty. Kauppaa ei kuitenkaan ole vielä viety sittenkään loppuun saakka, sillä tässä maassa asiat vaan tuntuvat kestävän ennen kuin loppuratkaisuun päästään. Minä oon silti saanut viimeiset kaksi viikkoa nauttia kello 6.45 herätyksistä puoli viiden sijaan, sillä olen tehnyt töitä Eastbournen studiosta käsin.



Brighton Pier


Brightonissa on ihania kapeita kujia, joiden varsilla on pikkuisia putiikkeja ja ravintoloita.


Näitä pioneja väkersin yhtenä päivänä.


Amppareita kuppikakkuihin.


Viikko sitten lauantaina oli Eastbourne Pride. Ikävä kyllä missasin kulkueen, kun se alkoikin aikaisemmin mitä olin kuvitellut. Itse juhlassa oli kuitenkin ihana lämmin tunnelma  


Tämä hääkakku matkasi Ranskaan saakka.


Tässä kakussa ainoastaan kukat ovat mun käsialaa, muut teki Rose.


Myös hänet tehtiin viime viikolla.


Lauantai aamuna toimitimme kaksi kakkua Rye:hin. Hääpaikkana toimi kaunis pieni yksityiskoulu.

Juhlapaikkaa puutarhasta kuvattuna. Puutarhaan oli pystytetty myös suuren suuri markiisi, jossa järjestettiin ruokailu.


Koulun kattoa.



Näihin häihin tehtiin siis kaksi kakkua. Tässä pienempi iltakakku. Harmi etten tullut ottaneeksi Magnoliasta parempaa kuvaa, sillä täytyy todeta, että olen tosi tyytyväinen siihen. Mutta voitte vaikka kuvitella näkevänne tuon suuren kukan takana pari nuppua ja hieman ruostuneen näköiset kullanhohteiset lehdet 😃.


Siinäpä juhlan pääkakku. Olen hyvin tyytyväinen häneen myös. Rose hoiti kultamaalauksen ja minä tein röyhelöt.


Voin kertoa, että röyhelöiden teossa kului tovi jos toinenkin 😃.


Tässä vielä juhlapaikan kattausta.


 Kun saimme kakut kasattua, suuntasimme takaisin Eastbourneen ja Rose kyyditsi mut Gildredge Manoriin, jossa pääsin tekemään vielä yhdet häät Green Figin kanssa. Tällä kertaa olin tarjoilutehtävissä alusta loppuun saakka. Menu oli hyvin perinteinen, ja jälkiruoaksi tarjoiltiin, ensimmäistä kertaa minun lyhyen brittihääurani aikana, hääkakkua.




Bruschetta ja välimeren kasviksia alkuun


Nyhtöpossuterriiniä, maalaisleipää ja pikkelssiä alkuun


Paprika-tomaattikeittoa alkuun


Pääruoaksi kanaa, uusia perunoita ja kasviksia


Toisena vaihtoehtona hitaasti kypsytettyä härkää, perunamuusia ja kasviksia


Kasvisvaihtoehtona herkkusieni-pinaattiraguuta filotaikinakorissa ja juuresmuusia.


Tässä tämä jälkiruoaksi tarjoiltu hääkakku. Täällä henkilökunta leikkaa hääkakun valmiiksi annospaloiksi. Kokonainen kakku siis seisoo päivän näytillä, hääpari suorittaa kakunleikkaus-ohjelmanumeron oman kokemukseni mukaan yleensä ennen ruokailua. Tämän jälkeen tai mahdollisesti vasta illalla kakku kuljetetaan keittiöön ja leikataan annospaloiksi ja viedään tarjolle. 












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti