maanantai 25. kesäkuuta 2018

Kesä on saapunut Eastbourneen

Hellurei! Viime päivinä opinnäytetyö on kummitellut mielessäni melko paljon. Olen yrittänyt saada itseni sellaiseen mielentilaan, että voisin saattaa kyseisen opuksen teoriaosuuden jonkinlaiseen päätökseen, mutta jokin minussa estää minua tarttumasta toimeen. Niinpä olen vältellyt koko tietokonetta ja näin ollen blogipäivityskin on hieman viivästynyt. Ehkä mä tässä vielä ennen Suomeen paluuta kaivan motivaation oppariin. Se olisi sangen mukavaa ja hyödyllistä, kun melkein hengästyttää miten paljon tekemistä odottaa syksyllä kotiin palattua. Mikäli sikäli ikinä tuun täältä kotiin - en oo vielä ostanut paluulippua, kun ahdistaa ostaa ihan älyttömän kallis lippu. Oon tottunut lentämään Lontoo - Helsinki väliä tosi edullisesti niin minun saitapuoleni (kyllä minussa on sellainen :D) yrittää kieltäytyä maksamasta mokomia riistohintoja. Mutta pakko tässä varmaan on kohta se ostaa, jos mielin kotiin päästä. Hektiseen arkeen palaamisen stressiä kuitenkin helpottaa se, että tarvitaan vain kolmisen kuukauden ponnistus ja joulukuun alkupuolella restonomin paperit pitäisi olla kädessä, minkä jälkeen elämän voisi ajatella hieman helpottuvan tai ainakin stressin lievittyvän.

Yksi toissaviikolla tekemistämme syntymäpäiväkakuista.



Vähän nätempiä kuppikakkuja, joihin pääsin tekemään kakkupitsiä. 


Yksi tekemistämme hääkakuista. Nakukakut tuntuvat olevan tosi suosittuja edelleen. Niitä tehdään häihin joka viikko.


Toissa viikolla tein paljon erilaisia kakkuja ja sokerimassakukkia. Kävimme Rosen kanssa kakkumaalauskurssilla, jossa opin jälleen kerran tosi paljon uusia asioita. Työtuntien osalta hivottiin jälleen ennätyslukemia ja kaivoinkin sitten kaiken rohkeuteni esiin ja otin tunnit puheeksi Rosen kanssa. Hän otti asian ihan hyvin ja viime viikolla sainkin neljä vapaapäivää. Ehdotin myös, että voin jatkaa samaan malliin ja päättää harjoittelun aiottua aikaisemmin, mutta hän haluaa mieluummin tehdä näin päin. Niinpä mulla oli yhtäkkiä hirveesti vapaata, mihin en ollut ollenkaan valmistautunut. Mietin ensin, että lähtisin vähän matkustelemaan, mutta loppujen lopuksi koko vapaa meni Eastbournessa. Tein kävelylenkkejä siellä täällä, kävin leffassa, ja vietin juhannusta 17 suomalaisleidin kanssa, jotka ovat asuneet täällä jo vuosia ja vuosikymmeniä. Oli tosi mielenkiintoista kuulla heidän tarinoitaan ja kokemuksiaan. Eilen sunnuntaina oli tuossa läheisessä puistossa Eastbourne Feastival, jossa oli trubaduureja, bändejä, kojuja, ruokaa ja kylmää olutta, ja näin paikan päällä myös torstaina tapaamani suomalaisnaisen. Eastbourneen on saapunut ihan kunnon kesä, ja festivaaleilla vietetty aurinkoinen päivä saikin nenäni ja olkapääni punaisiksi. Ensi viikonlopuksi on odotettavissa +27 astetta ja täyttä aurinkoa.

Lauantaina olin Green Figin kanssa tekemässä hääkeikan. Olin taas keittiössä ja hommiin kuului lähinnä noston esivalmistelua, nosto ja siivoukset. Oli jotenkin tosi helppo päivä ja aika meni tosi nopeesti. Alkuun tarjoiltiin sharing platterit, joissa oli marinoituja oliiveja, juustoja, chorizoa, ilmakuivattua kinkkua, focacciaa ja sen sellaista, pääruoaksi oli uusia perunoita ja pekoni-mozzarella broileria tai uusia perunoita ja perinteinen brittiläinen Steak & Ale Pie. Lisäksi pöytiin tarjoiltiin sharing plattereilla vihanneksia. Jälkiruoaksi oli kolmea erilaista brownieta, pannacottaa ja shortbreadeja tai perinteistä brittiläistä omenapiirasta ja vaniljakastiketta.

Aika on mennyt täällä todella hassusti. Se on mennyt tosi nopeasti - harjoitteluviikko numero yhdeksän lähti juuri käyntiin. Enää viisi viikkoa ja sitten olen kohta taas kotona. Tämä hitusen päälle kolme kuukautta on kyllä tavallaan vähän hankala aika. Juuri kun kaikkeen tottuu ja alkaa pitää paikkaa tavallaan kotina, onkin aika alkaa miettiä paluulentoa tulevaa arkea kotona. Mutta on tässä nyt kuitenkin vielä tää viisi viikkoa ja onkin parasta ottaa kaikki irti jäljellä olevasta ajasta. Uskon myös nauttivani loppuajasta vielä aiempaakin enemmän useampien vapaapäivien ansiosta.

Aurinkoinen Sovereign Harbour, jonne kävelin juhannusaattona. 

Häissä tarjoiltu kanapääruoka. Menu ja koko tilaisuus oli tosi yksinkertainen mutta ihan tyylikäs. Ja ruoka sai tosi paljon kehuja. 

Häiden Steak & Ale Pie.


Häiden jälkkäribrowniet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti