maanantai 14. toukokuuta 2018

Ensimmäinen hääkakkuprojekti tehty

Tein tällä viikolla tosi paljon sokerimassatöitä, sillä kaikki piti saada valmiiksi sunnuntain häitä varten. Viimeistelin ruusuja, tein hortensioita, joitain muita pikkukukkia ja lehtiä. Välttämättömien ja ajankohtaisten töiden lisäksi Rose on ottanut asiakseen opettaa mulle muitakin kakkujuttuja, mikä on tosi kiva asia ja otan kaikki opit ilolla vastaan, mutta kun itse oon tottunut olemaan mahdollisimman tehokas ja pyrin aika pitkälle priorisoimaan tehtävät tärkeysjärjestykseen, niin tuntuu todella hassulta ja vähän turhauttavaltakin jättää keskeneräiset hääkakkukoristeet sivuun ja alkaa välillä tehdä jotain, mikä jää vain minulle ja mitä ei mihinkään ajankohtaiseen työhön tarvita. Mutta mikäpä siinä silti, tosi kiitollinen olen saamastani opista ja siitä, miten paljon Rose ja Peterkin näkevät vuokseni vaivaa ja miten paljon he miTnuun panostavat, vaikka olen vain joku ulkomaalainen tyyppi, joka kolmen kuukauden päästä on jo lähtenyt. Rose yrittää muuten jatkuvasti ylipuhua mua jäämään myös elokuuksi, mutta toistaiseksi olen onnistunut pitämään pääni ja rohkeasti sanomaan ei. Tarjous on sinänsä houkutteleva, mutta olen toisaalta luvannut tehdä töitä Suomessa ja luulen myös, että harjoittelun loputtua haluan aika äkkiä takaisin perheeni luokse.


Sneakpeak hääkakusta. Kuvassa näkyy myös hiukkasen kahvilan ilmettä.


Sokerimassatöiden lisäksi opin heidän tyylinsä kakun kreemauksesta ja päällystämisestä. Kreemaus on siis sitä, kun kakun pintaan levitetään ohut voikreemipinta, jotta massa tarttuu siihen kiinni ja jotta kakun kosteus ei sulata sokerimassaa. Hääkakku- ja sokerimassahommien lisäksi tein joitakin kakkuja myyntiin kahvilaan Peterin valvovan silmän alla, juoksin kaupan ja kahvilan välillä, kun kahvilasta puuttui milloin mitäkin, ja juoksin kahvilan ja leipomon välillä avustavissa tehtävissä. Pääasiassa kuitenkin viime viikko täyttyi sokerimassakoristeista ja häävalmisteluista Battle Bakes and Cakesin osalta. 

Perjantaina meninkin tutustumaan catering-yritykseen nimeltä Green Fig, kuten viime postauksessa taisin mainita. Green Fig Catering Companylla ei ole omia asiakastiloja, joten kaikki toiminta tapahtuu asiakkaiden tiloissa. Arkipäivisin heillä valmistetaan lounasta sekä vakituisille asiakasyrityksille, että mahdollisille muille asiakkaille. Muina aikoina Green Fig toimii juhlapalveluyrityksenä ihan kenelle tahansa ja melko lailla täysin asiakkaan toiveiden mukaisesti. Perjantaina menin toisen omistajan Johnin mukana ensin toimittamaan lounaita asiakasyrityksille. Kävimme myös ostamassa lohta rannan kalakaupasta lauantain tilaisuutta varten. Sain myös tutustua heidän keittiöönsä ja valmistin juustoisia sconeseja ja brownieita lauantaiksi.

Kalakaupan antimia.

Lauantaina menimme siis tarjoilemaan kolmen ruokalajin menun polttariporukalle heidän vuokraamaansa huvilaan. Ruoat oli melko pitkälle esivalmisteltu, joten pääsimme melko helpolla kunhan olimme asettautuneet taloksi huvilan keittiöön.  Jostain syystä olin kuvitellut olevani tilaisuudessa tarjoiluhommissa, mutta olinkin Johnin kanssa nostamassa annoksia. Pidän suuresti siitä sekä Green Figin että Battle Bakes and Cakesin kohdalla, että minunkin mielipidettä kysytään ja sitä jopa kuunnellaan. Se tuo motivaatiota ja on varmasti myös hyvä keino sitouttaa työntekijä. Lauantain tilaisuus oli oikein mukava kokemus. Tällä viikolla menen näillä näkymin myöskin perjantaina ja lauantaina Green Figin mukaan kahteen eri tyyliseen tilaisuuteen.

Alkuruokia. Rapuja ja majoneesia sekä perunakroketteja.


Pääruoaksi uutta perunaa ja lohta.



Jälkkäriksi kolmea erilaista brownieta.

Sunnuntain piti olla vapaapäiväni, mutta Rose kysyi, josko haluisin hänen kanssaan tulla viemään hääkakun paikan päälle. En oikein voinut enkä oikeastaan halunnutkaan kieltäytyä, onhan se täysin valmiin työn näkemin koko prosessin palkitsevin osuus. Halusin myös ehdottomasti nähdä ihanat hääkoristelut. Siellä oli niin suloista! Ja olen todella tyytyväinen, että menin mukaan. Kuluneella viikolla minulla ei siis ollut vapaapäivää laisinkaan, enkä tiedä koska sellainen seuraavaksi koittaa, mutta töitähän tänne on tultu tekemäänkin :D. Green Figin cateringin lisäksi tällä viikolla on ohjelmassa ainakin lisää sokerimassahommia seuraavien häiden merkeissä sekä leipomon töitä.  


Hääpaikka ulkoa.

Hääpaikan koristeluja. Niin söpöä 😍!



Loihtimamme hääkakku.



Kuppikakkuja.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti